Každý zná, ale tak přidávám svůj léty prověřený recept na kynuté těsto..
Třeba ho znáte.
Potřebujete:
500g hladké mouky
100g cukr moučka
3 žloutky
250ml mléka
200ml oleje
droždí-malá kostka
sůl
Všechny ingredience si vytáhnu už večer , před pečením, aby měli pokojovou teplotu.
Mouku s cukrem si proseju do mísy, přidám žloutky, kvásek z mléka a droždí a olej, sůl.Vařečkou vypracuju těsto, dám kynout tak na hodinu.
Potom tvořím buchty s povidlama nebo tvarohem, jak kdo má rád.
Mějte se krásně...
Tedy Ilonko ty si ale jsou :o)
OdpovědětVymazatMňam dala bych si hned....
Měj se hezky..
Martina
Taky se měj..Díky
VymazatNo mňam! Dala bych si hned. Recept si ukládám... hezký den Jarka
OdpovědětVymazatJJJ...
VymazatJdeme do světa :o))
OdpovědětVymazatA KAMPAK?
VymazatKlasika a dobrotka - ta nikdy nezklame ♥
OdpovědětVymazatAno, přesně tak...I
VymazatNiet nad dobré kysnuté.... :) D. :)
OdpovědětVymazatMoje řeč....
VymazatIlonko....Tvé buchty jsou k nakousnutí...hned bych si dala.
OdpovědětVymazatJana
Díky...
Vymazat