čtvrtek 25. června 2015

Kvetou....

Letos mi muškáty krásně kvetou, ani jsem v to nedoufala, protože vypadaly všelijak?

Ale dělají mi radost!!!!

Já osobně si myslím, že jim až tak moc přímé sluníčko nesvědčí, jak se všude píše, ale že jim více prospívá polostín až stín???
Co si o tom myslíte vy???

Jak jste na tom?







Zítra začínají prázdniny....
U nás to bude trochu smutnější...
Devátá třída končí...
Ne jedna slzička ukápne....
Ale to je život....










12 komentářů:

  1. Máš je nádherné.Muškáty nemají rády,když na ně prší.Od té doby,co je mám v pergole,kvetou i mě .-)jinak mi moc nikdy nešli.-)Pa hezký čtvrtek Věra

    OdpovědětVymazat
  2. AHOJKY ILONKO,
    CO MÁME NA BYTĚ NAD KRYTÉ BALKONY TAK MI KVETOU MUŠKÁTY MOC PĚKNĚ. LETOS JSEM JIM DOMLOUVALA JESTLI BUDOU VLASTNĚ VŮBEC KVÉST :-) A SVĚTE DIV SE JSOU SAMÝ KVĚT.
    BALKON MÁM NA JIŽNÍ STRANU A BALKON JE NAD KRYTÝ LEXANEM .
    DĚTEM PŘEJI PĚKNÉ PRÁZDNINY.

    PAPA DENISA ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ilonko, já si myslím, že muškáty, obzvláště ty "obyčejné" stojací (pelargonium zonale) patří mezi několik málo vyvolených, které přímé sluníčko snáší velmi dobře. Mám to dobře otestováno u sebe. Z jihu mám zasazeny do závěsných květináčů balkónovky a spolehlivě mi letní žár snesou právě jen ty obyčejné muškátky (podobně i v truhlících na západních oknech). U ostatních kvetoucích balkónovek s výjimkou vějířkovky a bakopy (petúnie, verbeny, surfinie, vitálky, lobelky...) byť jsou doporučovány na přímé sluníčko, nemám stoprocentní "úspěšnost". Letos zkouším z kvetoucích jako podsadbu klasických muškátů i dvojzubec a million bells a taky ipomeu batatas (té ale více svědčí polostín). Není však řečeno, že to klasickým muškátům nebude svědčit třeba i v polostínu, sama ale nemám odzkoušeno, mám pocit, že u nás snad polostín ani není :-) Na stín bych ale asi nesázela - možná budou mít hezké listy, ale podle mě budou méně kvést. Ať tak či onak, krásné je máš a to je to hlavní :-)) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DÍKY ZA VYČERPÁVAJÍCÍ ODPOVĚĎ....HEZKÝ VÍKEND..iLA

      Vymazat
  4. Tak já radit rozhodně nemůžu :-)))
    Ale je to nádherná barva. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Ilonka, krásne farby majú tie tvoje muškátiky. Myslím, že priame slnko by im nemalo uškodiť. Oni sú také nenáročné, čo sa týka stanovišťa. Ja čo mám skúsenosť, netreba ich veľa prelievať, lebo sú náchylné na vyhnívanie. Maj sa krásne. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu, užij si slunečný víkend.....Ilča

      Vymazat
  6. Ilonka, su nadherne :-) Maj sa krasne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky , taky se měj krásně , užívej sluníčka...Ila

      Vymazat

Děkuji za milé komentáře..