sobota 20. června 2015

Bábovka versus Babeta

Ano, tato bábovka chutná jako ta kupovaná v obchodě.V alobalové kulaté misce.
Mnohem lépe, teda.
Vylepšuji ji ještě citronovou polevou...
Pokud ji chcete zkusit, zde je recept:
4vejce, oddělit žloutky a bílky
220g cukru moučky
100ml oleje
šťáva ze dvou citronů
kůra z jednoho citronu
250g polohrubé mouky
prášek do pečiva.

V míse ušleháme žloutky s prosátým cukrem v lehkou pěnu, poté přišleháváme olej, šťávu a kůru z citronů.
Pomalu přimícháváme mouku , taky prosátou s práškem do pečiva.Po zapracování, vmícháme sníh z bílků.
Formu vymažu máslem a vysypu strouhankou.Pečeme při 170st.
Po vychladnutí polévám citr.polevou...




Krásný večer....






.

5 komentářů:

  1. Jééé Babeta:-)))..vzpomínám si......hezký večer i Tobě.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko,
    děkuji za recept na ,, Citronovou Babetu ,, tu já mám moc ráda.
    Sem tam si ji ještě někdy koupím.

    pěknou nedělku Denisa ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ti přeji krásnou neděli, u nás zatím slunečnou...Pa Ila

      Vymazat

Děkuji za milé komentáře..