Tak tento koláč je jeden z mých nejoblíbenějších...
Dělávala ho moje stařenka a vždy se po něm zaprášilo....
Zde je recept:
200g hrubé mouky
200g hladké mouky
100g cukru moučka
200g Hery
špetka soli
půl prášku do pečiva
1 vejce
Náplň-
1kg jablek
vanilkový puding
trochu cukru, skořice
Postup je velmi jednoduchý...
Uděláme si těsto, necháme odležet v lednici cca 1 hod.
Mezitím si do kastrolu pokrájíme jablka, přidáme cukr dle sladkosti jablek, trochu skořice a dusíme do kaše.Tu potom zahustíme vanilkovým pudingem rozmíchaným v trošce vody, aby nám vznikla hustá kaše.
Necháme vychladnout...
Těsto si rozválíme na dvě stejné placky, jednu dáme do plechu s pečícím papírem, na ni navrstvíme kaši z jablek a zakryjeme druhou plackou.Propícháme vidličkou a upečeme.
DOBROU CHUŤ.....
A pěkný den.....
Tak tohle je nejoblíbenější sladkost naší Viktorky ;-)
OdpovědětVymazatVyborny kolacik ...robik tiez, struham ale surove jabjka rovno na cesto, ochutim cukrom a skoricou ... nabuduce skusim podla teba ... stara dobra klasika ... :-)
OdpovědětVymazatPekny den ... L.
Dělám podobný a taky mizí rychlostí blesku :-) Zkusím ten tvůj. Hezký den D.
OdpovědětVymazatIli také je u nás v oblibě, teď bych ale hřešila.Ochutnala bych hned.
OdpovědětVymazatMávám na dálku. Z❤
Radšej nepečiem, lebo to potom zjeme a mame výčitky. Ale by sa hodil teraz ku kávičke a počítači.
OdpovědětVymazatDala bych si:-), M.
OdpovědětVymazatMňam, vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatTenhle koláč jsem převzala mezi oblíbené recepty od maminky, vždy se po něm jenom zaprášilo. Jen jsem jablka rovnou strouhala na těsto, nerozvařovala a nedávala puding, v tom je ten tvůj trochu jiný. Ale zajisté výtečný.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Ála