čtvrtek 17. září 2015

Náš syn a pořádek....

Puberta v plném proudu, takže nějaký úklid nehrozí.
To už musím zařvat, aby uklízel a trochu zkulturnil to jeho doupě.
Jinak to vypadá asi takto..Foto...

Trpím při pohledu na ten bugr, ale snažím se, aby si to uklidil sám!

A jak jsou na tom vaše děti s úklidem?

Přeji všem hezké odpoledne...


Na co stlát postel?Když si stejně večer jdu lehnout?
Oblíbený argument....


čím víc petek na stole , tím líp...


ponožky vedle koše na prádlo, značka ideál...


Na co skládat prádlo?Zbytečná věc....


???????????


Na co mám asi knihovnu, že??
Stačí mi koberec a podlaha....

Doufám, že jsem vás tímto příspěvkem nepohoršila, ale je jasné, že naklizeno pořád nemáme...
Že v domě žijeme a nemáme ho jen na parádu...
Krásný skoro víkend...






25 komentářů:

  1. No, Ilčo, jestli je tohle nepořádek, tak sním smeták :-) Budu ti muset ukázat, co je ve skutečnosti vůbec možné. Ten boj už jsem dávno vzdala. Nejstarší dítko přijede jen občas a podezřívám ho, že si jezdí jen pro čisté oblečení, rozčeřit klidné vody a vytočit svou matku.......ale jinak je to zlatíčko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super, takže to je u nás ještě uklizeno, co???

      Vymazat
  2. Dobře si pamatuju,když mý pubertáci neuklízeli.-)Ted už do těch ,,let"dospívá Mates...Pevné nervy.-)přeje Věra
    PS:Moc hezký pokoj.-)

    OdpovědětVymazat
  3. Máte doma vždy luxusně uklizeno :-) A vůbec si nedokážu představit, co by jste řekla na pokoj našich "děvčátek"! I Sebík už umí říct slovo "BOLDEL" :-) Minule jsem odhalila, že Týna si uklízí jen cestičku k posteli. A silonku má pod postelí víc jak měsíc a to tam nesčetněkrát uklízela a vysávala! Zřejmě ji pak zase vrací na svoje místo! Káča, ta sebere první věc a začne si s ní hrát. Už se těším, že na novém domečku budou mít každý svůj pokoj a nebudou se dohadovat, kdo to udělal :-D
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHA, UKLIZENO???TO SE JEN JEVÍ NA PRVNÍ POHLED..PA

      Vymazat
  4. Hlásím, že u nás je to naprosto stejné, ne-li i horší. Margo

    OdpovědětVymazat
  5. Ilonko, sice je to už pár let, ale moc dobře to znám.....teď už má Honza svoje bydlení a musím uznat, že vždycky uklizeno.
    Vydrž :o))
    Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Též poznávám pokoj svého syna z dob mládí:-))) nech tomu čas, ta správná úklidová doba přijde :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Jednou bude vzpomínat... Na druhou stranu - mohlo by to být ještě horší.

    OdpovědětVymazat
  8. Jednou bude vzpomínat... Na druhou stranu - mohlo by to být ještě horší.

    OdpovědětVymazat
  9. Mé dceři je 18 ( o to je to horší) a s tím bordelem je na tom stejně né-li hůř...ona totiž jak se svlékne tak s tím praští k posteli a tam to vesele nechá se válet...převléká se 2x denně...koncem týdne je hromada tak obří, že pokud to chce odnést na praní musí jít na 2x-3x..v posteli, kromě peřin, polštářů, polštářků, mobilu, notebooku, asi 15 plyšáku je možno najít sušenky v různém stádiu rozjedenosti, občas nějaký ten obal od brambůrek ( v lepším případě do hodí pod postel), zapomenuté ponožky ( potom dostanu vynadáno já když jí vyperu jen jednu z páru, že) a spoustu dalších a dalších věcí...okno si ta dobrá duše neumyla už jak dlouho, není to prý potřeba, stejně ven nekouká, vysává se a vytírá jen když už opravdu řvu a to je ještě se mnou nemluveno cože si to k ní dovoluju...jediný, co má opravdu v cajku jsou různé zkrášlující prostředky, malovátka, voňavky a boty...takže asi tak...P.S. Jinak já jsem normální ženská milující pořádek...takže geny se podědily asi u druhého rodiče

    OdpovědětVymazat
  10. chi-chi...to poznam :-) TIez s tym bojujeme... :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Rada upratujem, mam rada poriadok, ale keby si videla teraz moju kuchynu? Vzdy si vravim ,ze musim upratat keby ma chceli vykradnut, aby zlodeji nepovedali ze som bordelarka :-) ale dakedy sa jednoducho neda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá , no....uklízím celý den a za pár hodin to nejde ani poznat..je to asi náš úděl či co?Pa

      Vymazat
  12. Včera som už ,,zaútočila,, na dcérinu izbu. Je po maturite, nedostala sa na VŠ a pracuje na smeny na neďalekej pumpe. Bola vždy Polepetko, ale teraz je v štádiu ,,rozkladu,, životného štýlu...neviem, či to čo sa jej stalo ,,postraumatický,, stav po 8 ročnom gymply, ona neštudijný typ, umelec a zvieratkár, ...ani jedna umelecká a sociálna VŠ jej nevyšla a teraz ten chaos smien na pumpe...keby som Vám to odfotila ! Nikdy by so mnou už nikto neblogoval, že čo som robila 18 rokov ! (to sa ma opýtala prvácka učiteľka u staršej autistickej dcéry, že čo....6 rokov...mimochodom som pre ňu ostala doma... )
    Vďaka , že to tu zdieľate, lebo som rozmýšľala či neprizvať odborníka...
    Áno, šaty sa vyzlečú a nechajú na pelasti postele z celého týždňa, mesiaca ?....Najhoršie, že aj to čo jej vyperiem a ožehlím (nemá čas a ani silu , po práci, robiť niečo v domácnosti.. ) skončia v tejto kope ! Horizontálne rozvláčené veci, odpadky, sušič na vlasy, kulma, káble, ponožky ....teda horizontálne - na zemi, lebo iné povrchy, rozumej police, skrinky sú už zapratané a teda neutierané od prachu min. jednu sezónu- leto ? , lebo som pre istotu do jej izby nechodila...
    Poháre od kávy, vody, čaju, taniere, zaschnuté misky, lyžičky, plastové fľaše všadeprítomné...smetný kôš sa asi vyprázdňuje pred Vianocami !
    A !!!!
    Dlážka bola zakvácaná od kávy, džúsu, čaju...presne na trase , po ktorej nesie tekutiny z kuchyne do svojej izby, kde chýba ešte jeden vstupný schod...preto vo vstupe izby vždy vyleje a pokračuje v kvapkaní k stolu , k počítaču !
    V noci skypuje, chechce sa a hučí...lebo Americkí priatelia majú poobedie , maľuje pre známych...na zemi...vyhráva na gitare a spieva, keď chceme spať...a tá jej hudba, na hlas, únavná, úplne nahradila syna, lekára, ktorý je u rodičov, ale keď býval doma a študoval, večer relaxoval, že hudba nahlas a k tomu elektrická gitara, na ktorej hral (aj bubnoval, našťastie bubny mal inde.. )
    A.....no teraz pracujeme na podkroví, voskujeme, prevláčame veci, nábytok, lebo staršia dcéra s mužom sa tam ,,utriasajú, robíme mužovi pracovňu a preto sme mladšej dcére ohlásili novinu !
    Z,, technických,, dôvodov jej bude izba odobraná !
    Howk !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidím , že můj syn je na tom velmi dobře, co???přeji pevné nervy...Pa Ilča

      Vymazat
    2. No dospievaním sa to rapídne mení :-)

      Vymazat

Děkuji za milé komentáře..